Σκοπός του Ιδρύματος

Από το 2006, το ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΚΙΠΑ), εργάζεται με σκοπό να γίνουν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα ένας κόμβος βιώσιμης ανάπτυξης, ενισχύοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και αναδεικνύοντας τη πολιτιστική και φυσική κληρονομιά των δύο νησιών.

Tο ΚΙΠΑ είναι ένα κοινωφελές μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα με την μορφή ΝΠΙΔ με έδρα το Λιβάδι Κυθήρων. Ιδρύθηκε το 2006 από τον Γεώργιο Ι. Κασιμάτη.

Σκοποί του Ιδρύματος είναι:

  • Να αναδείξει και να διατηρήσει την πολιτιστική (ιστορική και λαϊκή) και φυσική κληρονομιά και παράδοση
  • Να συμβάλλει στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τομέων της κοινωνίας τους με ταυτόχρονη διασφάλιση και δημιουργία όρων υψηλής ποιότητας ζωής των κατοίκων τους
  • Να προστατεύσει το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον των δύο νησιών
  • Να διοργανώνει, να εκτελεί και να χρηματοδοτεί εκδηλώσεις, επιστημονικές έρευνες και προγράμματα
  • Να προάγει την πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη των Κυθήρων και των Αντικυθήρων

Ο Ιδρυτής

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΟΥ

«Το Ίδρυμά μας είναι «κυθηραϊκό», ανήκει σε όλους μας και μας χρειάζεται όλους. Φιλοδοξεί να γίνει μεγάλο και ζητά τη βοήθεια όλων όσων αγαπούν τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, πιστεύουν στην αξία του ανθρώπου και αντιστέκονται σε ό,τι την απειλεί».

Βιογραφικό σημείωμα

Ομότιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γεννήθηκε το 1932 στο Λιβάδι Κυθήρων από γονείς αγρότες.
Την Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τελείωσε στα Κύθηρα.
Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων του Μονάχου (Γερμανία) και της Βέρνης (Ελβετία).

Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μονάχου και Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου & της Πολιτειολογίας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα