Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης
Επικοινωνήστε: info@kipa.org.gr

Ημέρα Σταδιοδρομίας στα Κύθηρα

Με πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, που οργάνωσε το ΚΙΠΑ σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Κυθήρων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές του Λυκείου Κυθήρων, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Κυθήρων, καθώς και αρκετοί καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην αίθουσα του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα, ο εισηγητής από την εταιρεία ORIENTUM – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, έκανε σε δύο µέρη την παρουσίαση – ανάπτυξη των θεμάτων: Διαχείριση χρόνου – Στοχοθεσία – Επιλογή Σχολής – Επαγγέλματος, καλλιέργεια και αξιοποίηση προσόντων – Το Νέο Λύκειο – Διάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Γενικού Λυκείου – Σχολές του Μηχανογραφικού δελτίου – Προγράμματα σπουδών – Συγκρίσεις τμημάτων – επαγγελματικά δικαιώματα – Τάσεις της αγοράς εργασίας – Μεταπτυχιακά.

Η εκδήλωση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς έδωσε σε όλους την πλήρη εικόνα του τοπίου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και τις προοπτικές καριέρας που προσφέρει κάθε Πανεπιστημιακό και Τεχνολογικό Ίδρυμα, βοηθώντας τους μαθητές μας να ενημερωθούν και να προβληματιστούν, ώστε να επιλέξουν σωστά το επάγγελμα που θα ήθελαν να εξασκήσουν.

Πιστεύουμε πως το να στεκόμαστε υπεύθυνα δίπλα στους εφήβους, αυτά τα χρόνια της ζωής τους, στα οποία παίρνουν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον τους, είναι κάτι που οριοθετεί µια ειλικρινή και υπεύθυνη σχέση µαζί τους.  Είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση, όχι µόνο να αφουγκραστούμε τις αγωνίες, τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων µας στα Κύθηρα, αλλά να τους δώσουμε ελπίδα και όραμα, που τόσο λείπει από την εποχή µας.

Ταυτόχρονα, να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός κόσμου που συνεχώς αλλάζει κι εξελίσσεται.

 

 

 

Μοιραστείτε το!

Πρόσφατα άρθρα

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Newsletter

Επικοινωνία

Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης

Λιβάδι, 80100, Κύθηρα

E-mail: info@kipa.org.gr

Τηλ.: +3027360 37006

Fax: +3027360 31875

 

Ακολουθήστε το ΚΙΠΑ!

Facebook
Facebook
Google+
https://kipa.org.gr/imera-stadiodromias-sta-kythira">
Email it!
RSS