Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης
Επικοινωνήστε: info@kipa.org.gr

Διοίκηση του Ιδρύματος

Καταστατικά όργανα διοίκησης του Κ.Ι.Π.Α. είναι το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Ιδρύματος, ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος, ο Ταμίας, το Συμβούλιο Επιστήμης και Τέχνης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιστήμης και Τέχνης και ο Γραμματέας του Συμβουλίου Επιστήμης και Τέχνης.

Το Κ.Ι.Π.Α. διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο και οκτώ μέλη, αποτελεί δε το ανώτατο όργανο του Ιδρύματος. Ο Πρόεδρος και τα έξι μέλη εκλέγονται από το εκλεκτορικό σώμα (το οποίο αποτελείται από το Διοικητικό Συμβουλίο του Ιδρύματος «Τριφύλλειον Νοσοκομείον Κυθήρων», με έδρα την Αθήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, με έδρα την Αθήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών, με έδρα την Αθήνα και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Ι.Π.Α.) και δύο μέλη ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Τριφύλλειον Νοσοκομείον Κυθήρων» από τα μέλη του ένα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας κάθε Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κ.Ι.Π.Α.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής.

Ουσιαστικά προσόντα εκλογής ή επιλογής οποιουδήποτε φυσικού προσώπου που προορίζεται για μέλος των οργάνων δίοικησης ή για συνεργάτης του Ιδρύματος με οποιαδήποτε σχέση, αποτελούν: το ήθος, η κοινωνική και επαγγελματική δράση και προσφορά, η ικανότητα αποτελεσματικού χειρισμού υποθέσεων και το ενδιαφέρον για τα κυθηραϊκά πράγματα.

Το Πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο

Το Πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ενδεκαμελές και αποτελείται: από τον Ιδρυτή του Ιδρύματος Γεώργιο Ιωάννου Κασιμάτη, ως Πρόεδρο, και από δέκα μέλη, τα εξής: Γεώργιος Δημητρίου Αργυρόπουλος, Κυριακούλα Ιωάννου Κασιμάτη, Γεώργιος Παναγιώτου Κασιμάτης, Γεώργιος Δημητρίου Κομηνός, Παναγιώτης Δημητρίου Κομηνός, Ιωάννης Μάριου- Αντωνίου Παπαδάκης, Γεώργιος Αθανασίου Προβόπουλος, Ανδρέας Κωνσταντίνου Ράικος, Εμμανουήλ Νικολάου Σάμιος και Ιωάννης Δημητρίου Στρατηγός.

Συμβούλιο Επιστήμης και Τέχνης

Το Συμβούλιο Επιστήμης και Τέχνης συγκροτείται από εννέα μέλη, τα οποία αποτελούν, λόγω γνώσεων, σπουδών, επιστημονικής ή καλλιτεχνικής δράσης ή σταδιοδρομίας, έγκριτους εκπροσώπους της έρευνας, της επιστήμης, της τέχνης και της εκπαίδευσης.

Ομάδες Δράσης Νέων και Εφήβων

Το Συμβούλιο Επιστήμης και Τέχνης, στο πλαίσιο των σκοπών του Ιδρύματος, συνιστά στα Κύθηρα ή εκτός Κυθήρων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, Ομάδες Δράσης Νέων και Ομάδες Δράσης Εφήβων. Οι Ομάδες Δράσης και των δύο κατηγοριών αποτελούν όργανα του Συμβουλίου Επιστήμης και Τέχνης, το οποίο ασκεί σ’αυτές την εποπτεία του και τις κατευθύνει στην εξυπηρέτηση των κοινωφελών σκοπών του.

Πρόσφατα άρθρα

Ημερολόγιο

Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Newsletter

Επικοινωνία

Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης

Λιβάδι, 80100, Κύθηρα

E-mail: info@kipa.org.gr

Τηλ.: +3027360 37006

Fax: +3027360 31875

 

Ακολουθήστε το ΚΙΠΑ!

Facebook
Facebook
Google+
https://kipa.org.gr/dioikisi">
Email it!
RSS